Aanbieding gratis standaard verzending (geen Pallet) boven de 75 Euro voor België en Nederland

Oprit rijspoorverwarming

Oprit- en rijspoorverwarming In de wintermaanden is er altijd kans op sneeuw, ijzel of ijs. Dit zorgt ervoor dat het pad naar je huis, garage of bedrijf niet altijd goed bereikbaar is en er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Met opritverwarming voorkom je deze problemen, want met een druk op de knop zorg je ervoor dat sneeuw en ijs van je oprit verdwijnen.

Hoe werkt opritverwarming? (ook wel hellingbaanverwarming of spoorverwarming genoemd) Voor opritverwarming wordt gebruik gemaakt van sensoren in de vloer. Deze sensoren zijn in staat de temperatuur, vocht, sneeuw en ijs waar te nemen en zijn verbonden met een regelkast.

Het verwarmingssysteem bestaat verder uit verwarmingskabels, die gelijkmatig onder het te verwarmen grondoppervlak zijn geplaatst. Als het noodzakelijk is om de opritverwarming in te schakelen dan communiceert de sensor dat met de regelkast. Alles werkt desgewenst vol automatisch, je hoeft je dus nooit meer zorgen te maken over de veiligheid en begaanbaarheid van je oprit. Dankzij de automatische regelaar valt het verbruik hiervan erg mee. Niet enkel voor de oprit maar ook als vloerverwarming voor buiten.

Het gebruik van opritverwarming beperkt zich niet alleen tot opritten, het is ook geschikt voor bijvoorbeeld uitritten, stoepen, laadkuilen, trappen, paden, terrassen, bordessen, fietsershellingen en zelfs rolstoelhellingen. Deze zullen door de buiten vloerverwarming veel veiliger worden tijdens het gebruik in de winter.

Voordelen: Meer veiligheid: Omdat de oprit niet kan bevriezen is het een stuk veiliger. Zo heb je ook tijdens de wintermaanden een begaanbare oprit.

Geen schade: Door je oprit te verwarmen zal je minder schade aan je oprit hebben wanneer het vriest. Anders bevriest het water tussen de voegen van je oprit en ontstaan er scheuren.

Onderhoudsvriendelijk: Geen onderhoud meer met strooizout en schop in de winter. De oprit is meteen ontdooid. Ook de regelaar zelf heeft eigenlijk geen onderhoud nodig. Eenvoudig aan te leggen: Dit is een enorm eenvoudig systeem om aan te brengen. De plaatsingskosten vallen dus erg mee.

Duurzaam: Als het er eénmaal ligt gaat het je hele leven mee. Ideaal bij gepolierd (of gevlinderd)beton: Op een gepolierd beton mag geen strooizout gebruikt worden. - Hoe het juiste vermogen bepalen? Het bepalen van het vermogen is belangrijk bij opritverwarming. Dit kan namelijk voorkomen dat het opwarmen van je oprit veel te lang duurt, of dat hij niet gelijkmatig wordt opgewarmd.

Het vermogen van de vloerverwarming voor je oprit hangt af van twee factoren: De ondergrond van je oprit; Het hellingspercentage van de te verwarmen oppervlakte. - Ondergrond Wat het juiste vermogen is voor je opritverwarming, hangt voor een groot gedeelte af van de ondergrond van het oppervlak.

Hierbij heeft een kunststof ondergrond het minste vermogen nodig (200 tot 250Wm2), daarna komt een ondergrond van asfalt of beton (250 tot 300Wm2) en het hoogste vermogen is nodig voor een ondergrond van klinkers die in het zand zijn gelegd (300 tot 350W/m2).

Hellingspercentage

Bij het berekenen van het vermogen voor opritverwarming speelt ook het hellingspercentage een belangrijke rol. Er is meer vermogen nodig voor een schuine oprit, dan voor een vlakke oprit.

Actieve filters